DE LUCIANA |   CATHERINA   |   SCHEPEN   |
 
De LUCIANA werd in 1916 in Nederland gebouwd als zeilende haringlogger zonder moter. In 1928 werd het schip aan Zweden verkocht en voer het tot ver in de zeventiger jaren als vrachtschip in de Scandinavische wateren. Sinds 1982 is het in gebruik als zeilend trainingsschip met hulpmoter.

  europe sailing, de luciana

De indeling van het schip is als volgt:
Het schip beschikt over 4 vierpersoons- en 4 tweepersoonshutten, een heren- en een damesbadkamer met wastafels en douches. Er zijn 2 toiletten. Op het bovendek een gemeenschappelijke ruimte met 24 zitplaatsen, tapbuffet en de Hifi-installatie. Verder beschikt het schip over een kombuis met professioneel 6-pits gascomfort, een grote oven, een koelkast en een diepvrieskist.

  europe sailing, avontuurlijk zeilen

A.Bemanning. B. Gemeenschappelijke ruimte met bar en kombuis. C. Berging. D. Doucheruimte Dames. E. Doucheruimte Heren.
1. Tweepersoonshut. 2. Privé. 3. Tweepersoonshut. 4. Vierpersoonshut. 5. Tweepersoonshut. 6. Vierpersoonshut. 7. Tweepersoonshut. 8. Vierpersoonshut. 9. Vierpersoonshut.

En verder nog wat technische informatie:
Totale lengte: 39 meter, breedte 6,5 meter, diepgang 2,5 meter. Waterverplaatsing 168 ton. Geheel opgetuigd (met grootzeil, schoenerzeil, twee topzeilen, fok, binnen- en buitenkluiver, vlieger en breefok (razeil)) bedraagt het totale zeiloppervlak 480 vierkante meter. Machine: 160 PK 8-cylinder KHD-dieselmoter. Electriciteitsvoorziening: 24V, 220V en 380V.

Het schip vaart onder toezicht van de Nederlandse Scheepsinspectie.

  terug naar boven
  © 2002    WBMNDRDD